Melaka La La La

Someone said to me, if you want to take care others, take care of yourself first.
InshaaAllah dan Alhamdulillah, daripada segi kesihatan, semuanya baik-baik aja 😊
But... My soul is NOT OK. Depression, anxiety, stressed and lots of things fighting inside me. 
Makanya, aku try relax, lapangkan hati, kepala otak yang kusut ni dan decide to go somewhere. Bukan untuk larikan diri daripada kekusutan dan segala macam masalah. Tapi untuk berdamai dengan diri sendiri. Berdamai dengan akal dan perasaan. Hahaha.
So, setelah merisik-risik my opismate dua org... Kami decide ke Malacca the historical city. Ke bumi bersejarah. Mencari Jebat dan Tuah.


Padang pasir viral.
Nun jauh di hujung jalan.
Kalau rasa gigih, bertenaga dan bersemangat kental seperti juara MILO, silakan jalan sampai ke hujung dunia sana.
Jauh baq hang. Bukan setakat ketiak ja basah.. Lencun habis atas bawah.

Apa ertinya ke Melaka kalau tak pekena #klebangoriginalcoconutshake
Walaupon beratur 2km, aku rela.
Mughah dan sedap!
Special - RM2.40 dine in
RM2.70 tapaw


I'm sooo in love with this building.
Kalau ada wallpaper gini nak boh kat rumah. Kepada instagramers bole mai sini. Cun ooo amik gambaq kat sini


3 little birds went to Malacca. 
Fly all the way from Penang
Tq drive me here and there without complained. Appreciate it!


Datin looking for Sultan Melaka.
Tak jumpa. 
Jebat dan Tuah pon tak kelihatan.
Pasrahlaa bersendirian. Hakhak.


You Might Also Like

0 comments