Melaka La La La (Day 2)

SkyTower@TheShoreMelaka

RM25/per Entry (Adult)
RM18/per Entry (Kid)

Jangan datang time tengah hari - Panas weyh. Walaupon panas dunia. Tetap panas gila.
U are at sky tower (Tingkat 43) dan matahari memang terpacak atas kepala.
Takut tak fully enjoy. Dah la bayar mahal-mahal kan.
Orang dewasa pon boleh grumpy buat perangai sebab panas, kalau ada kids lagiii laa.
So pi la pagi, petang-petang or malam.
Time sunset paling cun i guess.

View dari Tingkat 43

Untung ada kawan tinggi-tinggi, no need monopod bagai

Nampak dak tahap kepanasan. 
Datin dah la tak biasa panas-panas

Sampai ja kat atas ni, kalau xda orang terus pi ambil gambar kat sini.
kalau tak memang berjanggut berbulu nak tunggu turn

Tinggi dak? Gayat dak?

Masbro Village

Credit : Miss Google

Satu lagi lokasi viral yang buat naya orang. Ahaks.
No need to drive all the way to Paya Rumput which is jauh juga dari Bandar Melaka (around 20-30minutes) semata-mata untuk bergambar. Sebab?
Sebab orang yang tak stay kat Homestay Masbro Village tak boleh masuk pon dalam kawasan ni. Apatah lagi nak ambil gambar. Strictly for homestay guest and not open to public. =(

Habis ni, we olls go shopping a bit @ Bangunan Merah lepastu balikkk~

You Might Also Like

0 comments